29 czerwca 2013
Fasolka w pomidorach z cukinią
2 szklanki fasolki
2 cebule
1 cukinia
1 słoiczek pomidorów suszonych
1 kartonik sosu pomidorowego
sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, gorczyca czarna, papryczka chili
Namoczoną przez noc fasolkę ugotować z majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Cukinię pokroić w kostkę, pomidory suszone w paski. Jak fasolka zacznie mięknąć dodać warzywa olej z pomidorów i przyprawy, dusić do miękkości. Doprawić sosem pomidorowym.
Dobrze smakuje z ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda smacznie:) lubię takie dania jednogarnkowe:)
OdpowiedzUsuńLubię takie smaki :D
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń