26 marca 2013

Sos z awokado z gorczycą i migdałami jak musztarda


1 awokado
sok z 1 cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżeczka czarnej gorczycy
1 łyżeczka białej gorczycy
4 łyżki oliwy
2 łyżki mączki z migdałów
sól i pieprz

Gorczycę podprażyć na łyżce oliwy aż zacznie strzelać (złapać ten moment i przykryć pokrywką!). Odstawić do wystudzenia. Składniki zmiksować w blenderze. Genialna do sałatek na zdjęciu w towarzystwie warzyw na sałatkę ziemniaczaną.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. kochana ona jest wspaniały, wypróbuj go koniecznie do jakiejś świątecznej sałatki najlepiej z ziemniakami i daj znać :)
      a ja dam pomysł na świetną sałatkę z tym sosikiem już jutro

      Usuń