1 kwietnia 2013

Koktajl marchew, mango i goji


10 marchewek
1 mango
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka goji
1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy albo kilka listków stewii

Z marchwi wycisnąć sok w sokowirówce. Zmiksować wszystkie składniki blenderem.

4 komentarze:

  1. marchewki z mango jeszcze nie łączyłam, trochę bym się bała :D jeśli chodzi o słodkie i słone na raz to raczej unikam. choć sałata z jabłkiem jest dobra, muszę przyznać. (:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marchewka nie jest słona tylko słodka, często daję marchew do słodkich soków, zresztą nie rzadko łączy się marchew z bananem, jabłkiem czy brzoskwinią.
      A wspomniana przez Ciebie sałata u mnie budziła podobny lęk a okazała się znakomita z kiwi czy gruszką. Do takich połączeń warto dodać sok z cytryny i lekko dosłodzić.
      Przyznaję, że niektóre połączenia mocno zaskakują. Warto spróbować, polecam i pozdrawiam :).

      Usuń
  2. Moje smaki <3 Wygląda pysznie! Muszę zainwestować w blender...

    OdpowiedzUsuń
  3. Niedawno zakupiłam owoce goji, na pewno wykorzystam je do przyrządzenia tego koktajlu:)

    OdpowiedzUsuń