4 kwietnia 2013

Kotleciki z kaszy gryczanej, migdałów i suszonej gruszki


1/2 szklanki kaszy gryczanej (objetość przed gotowaniem)
2/3 szklanka migdałów
1 suszona gruszka (nie polecam zamieniać na inny suszony owoc)
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1 łyżka kaszy manny
szczypta soli, pieprz

Kaszę ugotować. Kaszę, migdały i gruszkę zmielić w maszynce dwukrotnie. Dodać skrobię oraz kaszę mannę, doprawić solą i pieprzem. Uformować kotleciki, obtaczając w skrobi kukurydzianej, usmażyć na złoto. Połączenie składników może wydawać się dziwne, smak jest zaskakujący, polecam.
Wystarczy dobre mleko roślinne lub owocowy koktajl i mamy wspaniały szybki obiadek.

1 komentarz:

  1. Pięknie się prezentują. Kasza gryczana jest pyszna, więc i Twoje kotleciki muszą być smaczne, jeszcze z gruszką. Mniam.

    OdpowiedzUsuń