31 lipca 2013

Fasolka szparagowa, pomidorki i tofu


300g pomidorków koktajlowych
500g fasolki szparagowej (ugotowanej na parze)
kostka wędzonego tofu
oliwki czarne

sos:
2 łyżki musztardy
4 łyżki oliwy
4 łyżki mleka sojowego (schłodzonego)
sok z cytryny
sól, pieprz

Fasolkę ugotować najlepiej na parze. Tofu pokroić w kostki, pomidorki pokroić w ćwiartki oliwki na pół.
Składniki sosu zmiksować. Warzywa połączyć , polać sosem.

4 komentarze:

  1. Fajna sałatka na te upalne ostatnie dni.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!

    Chciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI, gdzie dołączyło już ponad 1400 blogerów z Polski! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!

    Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas :)
    Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog

    Życzę miłego popołudnia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń