7 lutego 2013

Kapusta z papryką i cukinią.


1/2 średniej kapusty
2 papryki czerwone
2 średniej wielkości cukinie
2 małe cebulki
2 łyżki przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów (jeśli użyjesz pomidory z puszki zmniejsz ilość wody  podczas duszenia)
przyprawy (sól, pieprz, kminek, ziele angielskie, liść laurowy, chili)
olej

Kapustę pokroić w centymetrowe kwadraty wrzucić do dużego garnka wraz z przyprawami i olejem, podsmażyć. Cebulkę skroić w kostkę i podsmażyć na patelni. W tym czasie przygotować paprykę i cukinie krojąc w kostkę. Kiedy kapusta wraz z przyprawami się zarumieni podlać wodą (ok. 3 szklanki), dusić ok 5-10 min następnie dodać cebulę i paprykę, dusić kolejne 5-10 min na koniec dodać cukinię, ponownie dusić do miękkości doprawiając na koniec przecierem pomidorowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz