19 marca 2013

Placki fasolowe z pieczarkami


1 szklanka ugotowanej fasoli jaś
1 szklanka płatków owsianych
30 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
1 łyżka przyprawy warzywnej lub bulion warzywny
sól, pieprz

Płatki owsiane zalać gorącym bulionem lub woda wraz z przyprawą warzywną (tak aby były zamoczone). Namoczone płatki, fasolę, pieczarki i cebule zmielić w maszynce do mielenia. Dodać łyżkę skrobi, przyprawić. Smażyć na oleju jak placki ziemniaczane.

3 komentarze:

  1. fajny pomysł:) lubię placki z cukinii więc te mi też będą smakować na pewno:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. planowałam zrobić z cukinii ale zamiast cukinii użyłam pieczarki, a cukinia wylądowała w kapuście: http://zamiastnotesu.blogspot.com/2013/02/kapusta-z-papryka-i-cukinia.html

      Usuń
  2. Pyszne!! Dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń