1 szklanka ugotowanej fasoli jaś
1 szklanka płatków owsianych
30 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
1 łyżka przyprawy warzywnej lub bulion warzywny
sól, pieprz
Płatki owsiane zalać gorącym bulionem lub woda wraz z przyprawą warzywną (tak aby były zamoczone). Namoczone płatki, fasolę, pieczarki i cebule zmielić w maszynce do mielenia. Dodać łyżkę skrobi, przyprawić. Smażyć na oleju jak placki ziemniaczane.
fajny pomysł:) lubię placki z cukinii więc te mi też będą smakować na pewno:)
OdpowiedzUsuńplanowałam zrobić z cukinii ale zamiast cukinii użyłam pieczarki, a cukinia wylądowała w kapuście: http://zamiastnotesu.blogspot.com/2013/02/kapusta-z-papryka-i-cukinia.html
UsuńPyszne!! Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuń