ziemniaki
pomidorki suszone w oleju
1-2 ząbki czosnku
przyprawy: curry, pieprz, papryka, sól
Ziemniaczki wydrążyć drylownicą do jabłek. Ziemniaczki faszerować 2-3 pomidorkami. Z wyjętych środków wykonać koreczki i zamknąć nimi ziemniaczki. Przyprawić czosnkiem i przyprawami zalać oliwą ze słoiczka po pomidorkach. Piec w rozgrzanym piekarniku ponad godzinę. W trakcie pieczenia przewracać i polewać tłuszczem.
Super pomysł! Uwielbiam i ziemniaki, i suszone pomidory - razem muszą smakować pysznie :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńZiemniaki pieczone w piekarniku często w środku nie dopiekały się, w ten sposób rozwiązał się ten problem. Suszone pomidory są naprawdę trafionym połączeniem ale zachęcam do eksperymentowania z innymi farszami.
Usuń