12 kwietnia 2013

Ziemniaki nadziane suszonymi pomidorami


ziemniaki
pomidorki suszone w oleju
1-2 ząbki czosnku
przyprawy: curry, pieprz, papryka, sól

Ziemniaczki wydrążyć drylownicą do jabłek. Ziemniaczki faszerować 2-3 pomidorkami. Z wyjętych środków wykonać koreczki i zamknąć nimi ziemniaczki. Przyprawić czosnkiem i przyprawami zalać oliwą ze słoiczka po pomidorkach. Piec w rozgrzanym piekarniku ponad godzinę. W trakcie pieczenia przewracać i polewać tłuszczem.


2 komentarze:

  1. Super pomysł! Uwielbiam i ziemniaki, i suszone pomidory - razem muszą smakować pysznie :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ziemniaki pieczone w piekarniku często w środku nie dopiekały się, w ten sposób rozwiązał się ten problem. Suszone pomidory są naprawdę trafionym połączeniem ale zachęcam do eksperymentowania z innymi farszami.

      Usuń