24 kwietnia 2013

Naleśniki orkiszowe


1 szklanka napoju ryżowego
1/2 szklanki wody gazowanej (ilość dostosować do właściwej konsystencji)
2/3 szklanki mąki orkiszowej
1/2 szklanki mąki pszennej
2 kopiaste łyżki skrobi ziemniaczanej
2 kopiaste łyżki mąki z amarantusa
1 szczypta soli
1 łyżka cukru
1 łyżka oleju + do smażenia

Połączyć składniki. Smażyć na patelni jedynie przetartej tłuszczem.
Moje naleśniki są z dżemem z dyni (od teściowej), polane syropem z agawy.

3 komentarze:

  1. Zdrowe naleśniki z domowym dżemem, czy jest lepsze śniadanie? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, takie zdrowe naleśniki mogłabym zajadać do woli :3

    www.zakochana-babeczka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń